Over Ons

Woont u in een huurwoning en wilt u graag verhuizen, maar heeft u weinig inschrijfduur of punten? Dan is woningruil misschien iets voor u. De wachttijd voor een sociale huurwoning kan enorm lang zijn. Het tekort aan woningen is nu zo'n 315.000 en kan oplopen tot wel 380.000 in 2022. De komende jaren lijkt het probleem alleen maar groter te worden door de crisis in de huursector.

Huisruilen.nl is in 2020 speciaal opgericht om uitkomst te bieden voor de mensen die al jaren op zoek zijn naar een nieuwe woning, maar geen woning toegewezen krijgen omdat ze te weinig punten hebben. Uit eigen ervaring weten we hoe moeilijk het is om aan een nieuwe woning te komen. 

Er zijn ook veel huurders die, zonder dat ze het weten, eigenlijk op elkaars woning zitten te wachten. Dat is zonde van het wachten, zeker als je een belangrijke reden hebt om te verhuizen.

Je woning kan nu bijvoorbeeld te klein, te groot of juist te duur zijn. Misschien wil je gelijkvloers wonen, of is het bijhouden van de tuin te veel werk. Je wilt dichter bij werk, voorzieningen of familie wonen. Iedereen die wil verhuizen, heeft zo zijn eigen redenen.


Behoud van inschrijfduur
Een groot voordeel van woningruil via huisruilen.nl is dat de opgebouwde inschrijfduur of wachttijd behouden blijft. Woningruil is dan misschien een tussenstap naar je droomwoning. Helemaal geen gek idee! Wij zien uw woning daarom ook graag terug op huisruilen.nl.